Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки

Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки

Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама картофи
  • 250-300 грама кайма
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • няколко стръка пресен магданоз
  • щипка чубрица
  • 10 грама червен пипер
  • 1 нарязан ситно зрял домат
  • щипка захар
  • 150-200 милилитра вода
  • 1 главичка лук
  • 3 яйца
  • кисело мляко по желание
  • зехтин или краве масло за запръжка


Начин на приготвяне:


Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Ако са пресни ги почистете и нарежете с люспичката. Загрейте зехтин или масло в дълбок тиган, запържете каймата и лука, подправете със сол, черен пипер, кимион, червен пипер, нарязан магданоз, чубрица, домат и захар, за да не киселее.

Прибавете картофите, разбъркайте сместа и налейте течността. Покрийте с капак и гответе на тих огън докато течността се редуцира.

мусака на тиган

Чукнете яйцата и задушете отново за още 5-7 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете топло, гарнирано с кисело мляко по желание.

мусака на тиган

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.districtbaker.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти