Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 250-300 грама кайма
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- няколко стръка пресен магданоз
- щипка чубрица
- 10 грама червен пипер
- 1 нарязан ситно зрял домат
- щипка захар
- 150-200 милилитра вода
- 1 главичка лук
- 3 яйца
- кисело мляко по желание
- зехтин или краве масло за запръжка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Ако са пресни ги почистете и нарежете с люспичката. Загрейте зехтин или масло в дълбок тиган, запържете каймата и лука, подправете със сол, черен пипер, кимион, червен пипер, нарязан магданоз, чубрица, домат и захар, за да не киселее.
Прибавете картофите, разбъркайте сместа и налейте течността. Покрийте с капак и гответе на тих огън докато течността се редуцира.
Чукнете яйцата и задушете отново за още 5-7 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете топло, гарнирано с кисело мляко по желание.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.districtbaker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мусака с агнешка кайма
- Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
- Мусака
- Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
- Мусака с ориз и зеленчуци
- Гръцка мусака
Коментари към Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки