Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
Необходими продукти:
500 грама патладжани
500 грама сирене тофу
100 грама орехови ядки
300 грама сушени домати в зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на дълги парчета, поръсете обилно със сол и оставете да престоят така 30 минути. След това изплакнете старателно с вода.
Изпържете ги до златисто в нагорещен зехтин.
С помощта на блендер смелете тофуто заедно с ореховите ядки, прибавете и ситно нарязания кориандър или магданоз.
В подходяща форма за печене сложете ред патладжани, върху тях слой от тофуто с орехи, след това сушени домати. Полейте с мазнината, в която са били доматите.
Продължете реденето на мусаката, като повторите още веднъж слоеве от продуктите в същата последователност.
Изпечете ястието във фурната при температура от 220 градуса за около 20-25 минути.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Мусака с агнешка кайма
- Мусака
- Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
- Мусака с ориз и зеленчуци
- Гръцка мусака
Коментари към Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи