Морковено пюре с маскарпоне и канела
Необходими продукти:
900 грама едро нарязани моркови
1 супена лъжица масло
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица захар
4 супени лъжици маскарпоне или заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с вода на котлона. Когато течността заври, в нея изсипете обелените и нарязани на едри парчета моркови. Намалете температурата, затворете съда с капак и оставете зеленчукът да се приготвя в продължение на 15-20 минути (морковите трябва да станат много меки).
Извадете ги и с помощта на гевгир отцедете течността. След това смелете с кухненски робот до получаването на пюре.
Разтопете маслото в подходящ съд, изсипете в него оранжевото пюре, сложете канелата и захарта. Накрая прибавете маскарпонето или заквасената сметана. Поставете всичко на котлона и затоплете, като разбърквате, докато пюрето се сгъсти. Ако консистенцията се получи прекалено гъста, налейте малко прясно мляко или течна сметана.
Вече може да поднесете или да използвате за направата на сладкиши и други десерти.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
КАРОТЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО СУХО ОЛИО - СПРЕЙ КОКОС СЪС SPF 30 150 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Див морков
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Морковено пюре с маскарпоне и канела