Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Мляно телешко с боб, запечено в чашки

Мляно телешко с боб, запечено в чашки

Мляно телешко с боб, запечено в чашки - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама телешка кайма
  • по 1 супена лъжица сос Уорчестър, оцет, зехтин
  • 1 средна глава лук, нарязана на ситно
  • 120 грама червен боб от консерва
  • 1/4 чаена чаша нарязани домати от консерва
  • 30 грама свеж магданоз, накълцан
  • 1/4 чаена чаша червено вино
  • 2 чаени лъжици чесън на прах
  • 2 чаени лъжици лют пипер на люспи
  • 2 чаени лъжици сушен риган
  • 1 1/2 чаена чаша настърган чедър

Начин на приготвяне:

Месото подправете със соса Уорчестър и оцет. Разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.

Оформете малки кюфтета - 9 броя. Подредете ги в тавичка, полейте със зехтин и опечете за 25 минути на 180 градуса.

Сложете опечените кюфтенца в купа и ги намачкайте с вилица или преса са картофи.

Добавете към натрошената кайма лука, червения боб, доматите, магданоза, виното, чесъна на прах, лютивия пипер, ригана и подправете със сол и черен пипер.

Смесете добре продуктите, след което разпределете между 3 метални чашки (или друг тип огнеупорни съдове). Разпределете във всяка от тях чедъра и опечете за 15 минути на 180 градуса.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл