Мляно телешко с боб, запечено в чашки
Необходими продукти:
- 300 грама телешка кайма
- по 1 супена лъжица сос Уорчестър, оцет, зехтин
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 120 грама червен боб от консерва
- 1/4 чаена чаша нарязани домати от консерва
- 30 грама свеж магданоз, накълцан
- 1/4 чаена чаша червено вино
- 2 чаени лъжици чесън на прах
- 2 чаени лъжици лют пипер на люспи
- 2 чаени лъжици сушен риган
- 1 1/2 чаена чаша настърган чедър
Начин на приготвяне:
Месото подправете със соса Уорчестър и оцет. Разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.
Оформете малки кюфтета - 9 броя. Подредете ги в тавичка, полейте със зехтин и опечете за 25 минути на 180 градуса.
Сложете опечените кюфтенца в купа и ги намачкайте с вилица или преса са картофи.
Добавете към натрошената кайма лука, червения боб, доматите, магданоза, виното, чесъна на прах, лютивия пипер, ригана и подправете със сол и черен пипер.
Смесете добре продуктите, след което разпределете между 3 метални чашки (или друг тип огнеупорни съдове). Разпределете във всяка от тях чедъра и опечете за 15 минути на 180 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Бобови култури
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пилешки дробчета с боб и спанак
- Запечен боб с наденица и чесън
- Рецепти за бобена яхния
- Съхранявайте червен пипер, ориз, боб и леща със скилидки чесън
- Телешко месо с броколи и сос
- Палачинки от боб и овесени ядки
Коментари към Мляно телешко с боб, запечено в чашки