Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 наситнена глава лук
- 100 грама печурки, нарязани
- 400 грама нарязано на кубчета телешко месо
- 2 обелени и нарязани моркова
- 150 грама нарязани ситно домати
- 4-5 стръкчета прясна мащерка
- 1-2 стръкчета пресен розмарин
- 2 дафинови листа
- 6 чаени чаши телешки бульон
- 4 листенца кейл, почистени и нарязани
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте около два литра вода в тенджера и добавете нарязаното телешко месо. Варете около час и половина и прецедете течността. Охладете и прецедете бульона.
В друг дълбок съд загрейте зехтина и запържете лука, месото, гъбите, морковите и доматите. Подправете с мащерка, розмарин и дафинови листенца. Разбъркайте, добавете листата кейл, месния бульон и овкусете супата със сол и черен пипер.
Оставете течността да ври на тих огън до готовност на зеленчуците, разпределете в купички и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.garlicandzest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Чили кон карне с царевица
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
Коментари към Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци