Рулца от телешко с кашкавал в доматен сос с бяло вино
Необходими продукти:
1 килограм телешко месо
1 голяма глава лук
100 милилитра сухо бяло вино
400 милилитра доматен сок
2 скилидки чесън
2 яйца
200 грама кашкавал
3 супени лъжици галета
1/2 чаена лъжица сух магданоз
1/2 чаена лъжица риган
1/2 чаена лъжица босилек
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полукръгчета, чесъна намачкайте с помощта на преса или настържете. Смесете в подходящ съд босилека, ригана и магданоза, към тях прибавете галетата и чесъна, чукнете и яйцата в сместа. Разбъркайте старателно всичко и настържете кашкавала директно в същия съд. Отново разбъркайте.
Идва ред на телешкото. Измийте го и подсушете, след това се въоръжете с остър нож и направете разрези по посока на влакната на месото, без да срязвате до долу. Трябва да се получи тънък лист (дебелината му да бъде около 1 сантиметър). Натрийте със сол и черен пипер от двете страни и разпределете плънката върху месото, като оставите 1 - 2 сантиметра свободно пространство от единия край.
Навийте руло, започвайки от мястото без пълнеж, направете това бързо и внимателно, стягайте добре рулото при всяко навиване, старайте се плънката да не излезе навън. Завържете плътно с канап или друга подходяща връв.
Изсипете лука (равномерен слой) в подходяща форма. Сложете рулото с "шева" надолу, налейте бялото вино и доматения сок. Покрийте съда с фолио, поставете във фурната при 180 градуса и ястието се пече до готовност.
Когато се охлади достатъчно готовото руло, махнете фолиото, а вкуснотията нарежете на парчета. Поднесете със соса, който се е образувал при приготвянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Чили кон карне с царевица
Коментари към Рулца от телешко с кашкавал в доматен сос с бяло вино