Млякото убива миризмата на чесън
Американски учени откриват как да се отървем напълно от миризмата на чесън. Те препоръчват, след консумация на зеленчука или на храни със съдържание на растението, да изпиваме чаша прясно мляко. Проведени опити показали, че млечните продукти намаляват количеството серни съединения на чесъна, които му придават характерните вкус и мирис.
Основен елемент е алил метил сулфидът, който не се разгражда по време на храносмилането, а се отделя чрез кожата, в т. ч. и чрез потта.
Най-ефективният начин да се отървем от неприятната миризма е да пием мляко веднага след хапването на чесън. Освен това, колкото по-висока е маслеността на млечния продукт, толкова по-силен е "античесъновият" ефект.
Да напомним, че има и други хранителни продукти, които помагат за премахването на изпепеляващия дъх, например: гъби, лимон, ябълки, зърна кафе, магданоз. Смята се, че ако се добави някои от тези продукти към храни с чесън, то мирисът ще изчезне. На Изток използват босилек и кимион като завършек на всяко хранене. Казват, че след такова "хапване" спокойно може да целунете някого. На свой ред испанците препоръчват червено вино.
Подправяйки ястията с чесън, не забравяйте да премахнете сърцевината на всяка скилидка - тя е основният източник на миризмата.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Как да се справим с неприятната миризма на краката с домашни средства
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Чувствителност към миризми (хиперосмия)
- Пресен чесън – ползи за здравето и приложение в кулинарията
Коментари към Млякото убива миризмата на чесън