Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Млякото убива миризмата на чесън

Млякото убива миризмата на чесън

Млякото убива миризмата на чесън - изображение

Американски учени откриват как да се отървем напълно от миризмата на чесън. Те препоръчват, след консумация на зеленчука или на храни със съдържание на растението, да изпиваме чаша прясно мляко. Проведени опити показали, че млечните продукти намаляват количеството серни съединения на чесъна, които му придават характерните вкус и мирис.

Основен елемент е алил метил сулфидът, който не се разгражда по време на храносмилането, а се отделя чрез кожата, в т. ч. и чрез потта.

Най-ефективният начин да се отървем от неприятната миризма е да пием мляко веднага след хапването на чесън. Освен това, колкото по-висока е маслеността на млечния продукт, толкова по-силен е "античесъновият" ефект.

Да напомним, че има и други хранителни продукти, които помагат за премахването на изпепеляващия дъх, например: гъби, лимон, ябълки, зърна кафе, магданоз. Смята се, че ако се добави някои от тези продукти към храни с чесън, то мирисът ще изчезне. На Изток използват босилек и кимион като завършек на всяко хранене. Казват, че след такова "хапване" спокойно може да целунете някого. На свой ред испанците препоръчват червено вино.

Подправяйки ястията с чесън, не забравяйте да премахнете сърцевината на всяка скилидка - тя е основният източник на миризмата.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиЛайфстайлПсихологияФизиологияАлт. медицинаИсторияБотаникаХрани и ястияХранене при...НовиниТестовеСнимкиДиетиСъставкиЛеченияВидео