Млечно желе с какао
Необходими продукти:
400 грама заквасена сметана
200 милилитра прясно мляко
1,5 супена лъжица желатин
2 супени лъжици какао
70 грама захар
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и сметаната в подходящ съд и разбийте до еднородност.
Поставете комбинацията на бавен огън и в нея разтворете желатина, не трябва да остават бучки и не допускайте сместа да заври.
След това добавете захарта и бъркайте още малко на слаб огън.
Разпределете част от сместа в чашки, които не напълвате догоре. За да получите наклонения ефект на десерта, може да поставите съдовете в други по-големи по размер и да наклоните на едната страна. Оставете за час на студено място, за да стегне първият слой.
През това време прибавете какаото към останалото количество млечно-сметанова сладост и разбъркайте.
Когато слоят в чашките стегне, върху него разпределете и какаовия. Отново оставете на студено място, този път за 2 часа.
След това само украсете готовия десерт. Може да използвате кафе на зърна, ядки, настърган шоколад или друго по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Млечно желе с какао