Млечни хлебчета

Необходими продукти:
400 мл прясно мляко
530 гр брашно (100 гр от тях да е пълнозърнесто)
40 мл олио (масло)
1,25 ч. л. суха мая
1,5 ч. л. сол
сусам за поръсване
прясно мляко или сладка вода за намазване
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджерка 180 мл от млякото, към него прибавете 30 г брашно (3 с. л.), разбъркайте и оставете на среден огън, докато сместа не се сгъсти. Бъркайте през цялото време и не позволявайте да заври. Сваляйки от котлона, разбъркайте старателно.
В подходящ съд изсипете брашното, содата, маята, прибавете останалото мляко (леко затоплено), мазнината и получената по-рано смес от мляко и брашно. Замесете тесто и го оставете да втасва. Не се получава лепкаво, но не и идеално гладко. Разделете готовото тесто на 15 части, на всяка от тях придайте кръгла форма. Подредете в тава, но оставяйте достатъчно място между хлебчетата. Нека престоят 40 минути на топло място. След това намажете с топла сладка вода или прясно мляко, поръсете със сусам и поставете в загрята до 160 градуса фурна за около 30 минути (трябва да се зачервят).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Млечни хлебчета