Млечни бисквити
Необходими продукти:
400 грама брашно
200 грама захар на пясък
100 грама масло
1 яйце
80 мл пълномаслено мляко
10 грама бакпулвер
0,2 грама ванилин
Начин на приготвяне:
Смесете размекнатото масло със захарта, прибавете яйцето, млякото и бакпулвера. Ако желаете може да добавите и ванилова захар на вкус. След това сложете брашното и бързо замесете меко тесто. Разточете го с дебелина 6-7 мм и изрежете бисквитки с помощта на съд с кръгъл отвор. Подредете формичките в тава и изпечете във фурна, загрята до 180-200 градуса в продължение на 15 минути. Когато се зачервят отгоре, значи са готови. Внимавайте да не ги предържите, защото ще станат твърди.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ФРИЗОЛАК PEP AC от 0 до 12 месеца 400 г
АПТАМИЛ 2 ПРОНУТРА 400 г
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
ХУМАНА 1 МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Млечни бисквити