Млечна ягодова торта с крема сирене
Необходими продукти:
- 325 грама брашно
- 250 милилитра прясно мляко
- 6 белтъка
- 350 грама захар
- 10 грама бакпулвер
- щипка сол
- 170 грама масло
за пълнежа:
- 210 грама ягоди
- 150 грама пудра захар
- 1 лист желатин
за кувертюрата:
- 150 грама захар
- 100 грама крема сирене
- 35 грама масло
- 250 грама сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Блатовете:
Към прясното мляко добавете брашното, захарта, бакпулвера, солта. Разбийте белтъците на сняг, сложете размекнатото масло и комбинирайте двете смеси. Разбъркайте до хомогенност и налейте тестото във форма за торта. Загрейте фурната, изпечете на 180 градуса за 40 минути и охладете получения блат.
Пълнежа:
Почистете, измийте, подсушете и нарежете на ситно ягодите. Смесете ги с пудрата захар и 50 милилитра вода. Оставете ги за 40 минути на бавен огън. Добавете желатиновия лист, разбъркайте, за да се разтвори и оставете да се охлади.
Кувертюрата:
Разбийте сметаната, заедно с пудрата захар, крема сиренето и маслото.
Сглобяване на тортата:
Разрежете блата на две части, намажете с ягодовата смес и слепете. Покрийте тортата от всички страни с млечната смес, загладете я с помощта на шпатула и украсете с пресни ягоди. Охладете тортата, разрежете и поднесете.

Да ви е сладко!
Източник: pepacooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Лятна торта с плодове без печене
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Торта с малини и червено френско грозде
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Торта от меденки с банани и шоколад
- Сиропирана портокалова торта с мак и орехи
- Портокалова торта с крема сирене
- Вишнева торта с маскарпоне крем и шоколад
Коментари към Млечна ягодова торта с крема сирене