Млечна топеница със спанак, сирене и яйца

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици олио
- 350 милилитра прясно мляко
- сол и черен пипер
- 250 грама попарен пресен спанак
- 4 яйца
- 1 стрък пресен чесън
- 150 грама натрошено сирене
- 50 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган с капак налейте мазнината, сгорещете я и запържете брашното. Разредете с прясното мляко, овкусете със сол и черен пипер.
След като сосът се сгъсти прибавете нарязания спанак, пресен чесън, пармезан и чукнете яйцата.
Задушете сместа на тих огън за 10 минути. Свалете от котлона, поръсете с натрошено сирене, пармезана и разсипете порции. Поднесете ястието топло и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Супа от леща със спанак
- Яйца в доматен сос на тиган
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Гофрети със спанак и сирене
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Пъстра спаначена салата със сварени яйца и сос от мак
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
- Паста с гъби, спанак и кашкавал
- Пържени яйца с кайма и домати
Коментари към Млечна топеница със спанак, сирене и яйца