Млечна топеница със спанак, сирене и яйца
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици олио
- 350 милилитра прясно мляко
- сол и черен пипер
- 250 грама попарен пресен спанак
- 4 яйца
- 1 стрък пресен чесън
- 150 грама натрошено сирене
- 50 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган с капак налейте мазнината, сгорещете я и запържете брашното. Разредете с прясното мляко, овкусете със сол и черен пипер.

След като сосът се сгъсти прибавете нарязания спанак, пресен чесън, пармезан и чукнете яйцата.

Задушете сместа на тих огън за 10 минути. Свалете от котлона, поръсете с натрошено сирене, пармезана и разсипете порции. Поднесете ястието топло и му се насладете.

Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСИ РЕЛИЙФ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Яйца в доматен сос на тиган
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Супа от броколи със спанак, картофи и чесън
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Пълнени панирани яйца
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
Коментари към Млечна топеница със спанак, сирене и яйца