Млечна супа "Soupe de Сhalet"
Необходими продукти:
50 грама пресен спанак
250 грама картофи
130 грама моркови
80 грама лук
1 с. л. див лук (Резанец)
150 мл прясно мляко
500 мл бульон (зеленчуков)
170 грама сметана
80 грама къси твърди макарони
70 грама масло
150 грама настърган кашкавал
бял хляб
сол на вкус
подправки (бял пипер, черен пипер, индийско орехче, сух копър)
Начин на приготвяне:
Нарежете спанака и двата вида лук. Картофите и морковите нарежете на кубчета. В дълбока тенджера разтопете 50 грама от маслото и сложете нарязаните зеленчуци, пържете в продължение на 3 минути. Добавете бульона, след това млякото, подправките, посолете. Сложете макароните, разбъркайте внимателно, затворете съда с капак и оставете в продължение на половин час на бавен огън.
През това време направете крутони от хляба: нарежете го на кубчета и изпържете в останалото масло. Добавете подправки на вкус (сол, пипер, сух копър и др.).
Непосредствено преди да поднесете супата, поръсете с настъргания кашкавал, добавете сметаната и разбъркайте. Разлейте по чинии и всяка порция поръсете с крутони, а върху тях кашкавал.
Супата се поднася, докато всичко е горещо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Млечна супа "Soupe de Сhalet"