Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
Необходими продукти:
- 6 слайса бекон
- 1 глава жълт лук
- 1/2 килограм картофи - нарязани
- 4 чаени чаши домашен пилешки бульон
- 2 супени лъжици бяло пшенично брашно
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 3 чаени чаши сладка царевица от консерва
- 1/2 чаена чаша сметана за готвене
- 1 чаена чаша бял чедър
- 1 супена лъжица наситнен див лук
Начин на приготвяне:
Изпържете бекона без да добавяте мазнина в тенджера. Прехвърлете го върху салфетка, след което го нарежете на малки парчета.
Излейте от тенджерата мазнината, но запазете 1 супена лъжица от нея в съда. Запържете в тенджерата наситнения лук, докато стане прозрачен (около 4 минути).
Сложете картофите и пилешкия бульон, варете, докато зеленчука омекне. Разбъркайте брашното в прясното мляко и го излейте в тенджерата, като разбърквате, докато продуктите се съчетаят.
Добавете царевицата, сметаната, сиренето и бекона. Оставете на котлона супата още 2-3 минути, докато чедъра се разтопи.
Подправете с черен пипер, сол и див лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
- Супа със сметана и пушено месо
Коментари към Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи