Млечна супа с ньоки и масло
Необходими продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 150 грама брашно
- 200 милилитра вода
- 20 грама масло
- сол на вкус
- 1 супена лъжица захар
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, направете дупка в средата, където чукнете яйцето и сложете щипка сол. Разбъркайте, трябва да се получат малки бучки. Ако искате те да бъдат по-големи като размер, не стривайте много старателно.
Налейте млякото и водата в тенджера, поставете на среден огън и изчакайте течността да заври. Тогава намалете температурата на котлона до минимална и изсипете тестените бучици в тенджерата.
Разбъркайте добре, сложете сол и захар на вкус и варете около четвърт час (до готовност на ньоките).
Разпределете супата в купи или дълбоки чинии и поднесете порциите, като сложите парченце масло във всяка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.eu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Млечна супа с ньоки и масло