Млечна супа с гъби
Необходими продукти:
300 гъби
4 картофа
1 глава лук
1 голям морков
1 пак. топено сирене
1 л мляко
олио (за пържене)
Необходими продукти:
Нарежете гъбите на четири, залейте ги със студена вода (нивото на водата да е 2 пръста над гъбите) и сложете да заврат. Сложете щипка сол, но не повече, защото топеното сирене може да е достатъчно солено. Когато гъбите започнат да се варят, добавете млякото. Нарежете картофите и оставете всичко на котлона да ври. Направете запръжка от ситно нарязаните морков и лук, добавете я в супата и оставете да се вари, докато картофите бъдат напълно готови. Най-накрая прибавете топеното сирене и бъркайте до пълното му разтваряне. Можете да сложите супата да ври извистно време, за да се сгъсти още малко, но това е по ваша преценка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Млечна супа с гъби