Млечна каша от грис с кокос

Необходими продукти:
3 чаени лъжици грис
3 чаени лъжици кокосови стърготини
1 чаена чаша прясно мляко
щипка сол
пудра захар на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд, сложете щипка сол и поставете на котлона. Щом млякото кипне, започнете постепенно да прибавяте гриса (огънят да е слаб). За да не се образуват бучки, бъркайте непрекъснато с тел за разбиване на яйца, а движенията да бъдат по посока на часовниковата стрелка. Приготвяйте до сгъстяване (около 10 минути).
Пет минути преди да свалите от котлона, добавете кокосовите стърготини и пудра захар на вкус.
Готовото ястие затворете с капак и оставете да престои 5 минути, за да може грисът да поеме кокосовия аромат.
Може да украсите с плодове или настъргани цитрусови кори.
Добър апетит!
Снимка: receptoriy.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Млечна каша от грис с кокос