Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/
Необходими продукти:
- 350 грама фин грис
- 3 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко /или повече, ако е необходимо/
- 1/4 чаена чаша едър грис /по желание/
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете финия грис със захарта, бакпулвера и солта.
- Добавете разтопеното масло и разбъркайте за кратко.
- Прибавете 1/2 чаена чаша прясно мляко и използвайте дланите си, за да замесите влажно тесто, което лесно се оформя. Ако тестото е прекалено сухо, добавете малко прясно мляко.
- Разделете го на равни части с големината на орех и оформете топки. Оставете ги да си починат за няколко минути.
- Оваляйте в едрия грис и разточете до дебелина около 5-6 милиметра.
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Печете хляба в продължение на 5-10 минути от всяка страна до златист цвят.
- Поднесете го топъл с домашно сладко, сирене или масло. Или пригответе сладък сироп, като загреете равни части мед и масло, докато се разтопят напълно.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
БИФАС CARESSE ДУШ КРЕМ С МЛЕЧЕН ПРОТЕИН 1 л
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60 МТ2350
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/