Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/

Необходими продукти:
- 350 грама фин грис
- 3 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко /или повече, ако е необходимо/
- 1/4 чаена чаша едър грис /по желание/
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете финия грис със захарта, бакпулвера и солта.
- Добавете разтопеното масло и разбъркайте за кратко.
- Прибавете 1/2 чаена чаша прясно мляко и използвайте дланите си, за да замесите влажно тесто, което лесно се оформя. Ако тестото е прекалено сухо, добавете малко прясно мляко.
- Разделете го на равни части с големината на орех и оформете топки. Оставете ги да си починат за няколко минути.
- Оваляйте в едрия грис и разточете до дебелина около 5-6 милиметра.
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Печете хляба в продължение на 5-10 минути от всяка страна до златист цвят.
- Поднесете го топъл с домашно сладко, сирене или масло. Или пригответе сладък сироп, като загреете равни части мед и масло, докато се разтопят напълно.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН 250 мл БИОПРОГРАМА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ПЛОДОВЕ НА ХВОЙНА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/