Млечен кисел с морковен сок и карамелен сос
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
6 супени лъжици (с връх) нишесте
2 супени лъжици захар
пакетче ванилова захар
4 супени лъжици сок от моркови (слага се, за да се получи десерт с кремав цвят)
Начин на приготвяне:
Смесете нишестето и двата вида захар, след това налейте 9-10 супени лъжици студено прясно мляко и разбъркайте, за да се разтворят сухите съставки в него.
Настържете моркови ситно и изцедете с помощта на марля 4 супени лъжици сок, който налейте в сладката млечна комбинация.
Останалото мляко поставете на котлона и нека заври. Щом това стане, свалете съда от котлона и като бъркате непрекъснато добавете разтвореното нишесте.
Бъркайте, докато сместа кипне и се сгъсти.

Свалете от котлона и разпределете в подходящи формички, които приберете в хладилника за час.

След това обърнете върху плоски чинии и полейте с карамелен сироп.

Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ФРИЗОЛАК PEP AC от 0 до 12 месеца 400 г
АПТАМИЛ 3 ПРОНУТРА 400 г
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
АПТАМИЛ 4 ПРОНУТРА 400 г
МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА ФИЗИОЛАК 2 6-12 месеца 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
Коментари към Млечен кисел с морковен сок и карамелен сос