Млечен кисел с морковен сок и карамелен сос
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
6 супени лъжици (с връх) нишесте
2 супени лъжици захар
пакетче ванилова захар
4 супени лъжици сок от моркови (слага се, за да се получи десерт с кремав цвят)
Начин на приготвяне:
Смесете нишестето и двата вида захар, след това налейте 9-10 супени лъжици студено прясно мляко и разбъркайте, за да се разтворят сухите съставки в него.
Настържете моркови ситно и изцедете с помощта на марля 4 супени лъжици сок, който налейте в сладката млечна комбинация.
Останалото мляко поставете на котлона и нека заври. Щом това стане, свалете съда от котлона и като бъркате непрекъснато добавете разтвореното нишесте.
Бъркайте, докато сместа кипне и се сгъсти.
Свалете от котлона и разпределете в подходящи формички, които приберете в хладилника за час.
След това обърнете върху плоски чинии и полейте с карамелен сироп.
Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ БАЛСАМ ЗА ПРИДАВАНЕ НА ОБЕМ С ЕКСТРАКТ ОТ АРНИКА 500 мл
ХИП КОМБИОТИК 3 500 г
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
ФРИЗОЛАК ПРЕМАТЮР 400 г
АПТАМИЛ ПРО ЕКСПЕРТ ЗА НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
Коментари към Млечен кисел с морковен сок и карамелен сос