Млечен ванилово-шоколадов десерт

Необходими продукти:
2 чаени чаши прясно мляко
500 грама извара
400 грама заквасена сметана
40 грама желатин
3/4 чаена чаша захар
2 супени лъжици ванилова захар
2 супени лъжици какао на прах
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с прясното мляко и оставете за 1 - 1,5 часа, за да набъбне. След това го поставете на слаб огън и нека се разтвори напълно при непрекъснато бъркане. Прибавете захарта (обикновената и ваниловата), разбъркайте, докато се разтопи и охладете сместа до стайна температура.
Прокарайте изварата през сито или пюрирайте с помощта на блендер. Към желатиновата маса прибавете сметаната, след това и изварата. Разбъркайте всичко хубаво. Разделете получената смес на две части. Какаото добавете към едната, разбъркайте.
Вземете подходяща форма, на дъното й изсипете светлия слой и приберете в хладилника, за да стегне (може да поставите в камерата за 15 - 20 минути).
Когато основата стегне, върху нея разпределете какаовата смес и отново върнете в хладилника.
Десертът е готов за консумация, когато стегне напълно. Може да го нарежете на парчета и да украсите с плодове или шоколад.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Великденски курабии с масло
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти
- Ванилия
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Млечен ванилово-шоколадов десерт