Мини пици с Пеперони и Моцарела
Необходими продукти:
За тестото
1 яйце
2 с. л. майонеза
1 чаша пресечено мляко
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. картофено нишесте
1/2 ч. л. сода бикарбонат, изгасена в оцет
брашно
За плънката (количеството определете сами)
доматено пюре
нарязан колбас Пеперони или друг по ваш избор
Моцарела
копър
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето и майонезата (може вместо 2 с. л. майонеза, да сложите 1 с. л. от нея и 1 с. л. сметана), прибавете пресеченото мляко, сол, нишестето и содата, разбийте с тел за разбиване на яйца. След това добавете пресято пшенично брашно, колкото поеме (приблизително 3 чаши). Замесете тесто и го сложете в хладилника за около 20-30 минути. След това извадете и разточете: ако предпочитате по-дебели пици - по дебело, ако не - разточете тънко. Изрежете кръгове от тестото с помощта на буркан или друг подходящ съд. Подмажете тавата, в която ще печете с масло и подредете пиците. Намажете ги с доматеното пюре, поръсете копър, следва парче колбас, а най-отгоре парче от Моцарелата (може да го настържете).
Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути.
Може да поднесете с кисели краставички и майонеза.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пилешко филе Капрезе
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Здравословна черна пица
- Пица с шоколад
Коментари към Мини пици с Пеперони и Моцарела