Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Мини бутерки с черешов пълнеж

Мини бутерки с черешов пълнеж

Мини бутерки с черешов пълнеж - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама замразени череши
  • 110 милилитра вода
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 100 грама захар
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 2 литра бутер тесто, разточено
  • 2 разбити яйца
  • 30 грама захар за поръсване
  • 50 грама пудра захар
  • 1,5 супени лъжици гореща вода

Начин на приготвяне:

Черешите, водата, лимоновия сок, захарта и царевичното нишесте сложете в тиган и оставете да врат на ниска температура за около 10 минути, докато плодовете се разпукат и омекнат, а сосът сгъсти.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Използвайте форма за лед и върху нея сложете единия лист бутер тесто. С пръст притиснете тестото, за да влезе във формичките, като внимавате да не го скъсате. Напълнете всяко гнездо със сладкото от череши и покрийте с втория лист бутер.

Притиснете добре, за да залепнат двете части и изрежете излишното, което излиза от формата.

Извадете сладкиша от формичката за лед, като я обърнете. Нарежете квадратчетата, като прокарате нож между всички формички.

Подредете в тава и намажете с яйце, поръсете с малко кристална захар.

Печете за 20-25 минути до готовност.

Пригответе глазурата, като смесите пудрата захар с горещата вода, с получената смес направете мрежа върху сладките и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиВидеоСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника