Мини бутерки с черешов пълнеж

Необходими продукти:
- 500 грама замразени череши
- 110 милилитра вода
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 100 грама захар
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 литра бутер тесто, разточено
- 2 разбити яйца
- 30 грама захар за поръсване
- 50 грама пудра захар
- 1,5 супени лъжици гореща вода
Начин на приготвяне:
Черешите, водата, лимоновия сок, захарта и царевичното нишесте сложете в тиган и оставете да врат на ниска температура за около 10 минути, докато плодовете се разпукат и омекнат, а сосът сгъсти.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Използвайте форма за лед и върху нея сложете единия лист бутер тесто. С пръст притиснете тестото, за да влезе във формичките, като внимавате да не го скъсате. Напълнете всяко гнездо със сладкото от череши и покрийте с втория лист бутер.
Притиснете добре, за да залепнат двете части и изрежете излишното, което излиза от формата.
Извадете сладкиша от формичката за лед, като я обърнете. Нарежете квадратчетата, като прокарате нож между всички формички.
Подредете в тава и намажете с яйце, поръсете с малко кристална захар.
Печете за 20-25 минути до готовност.
Пригответе глазурата, като смесите пудрата захар с горещата вода, с получената смес направете мрежа върху сладките и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Бутер кошнички със спанак и сирене
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Сладки бутер сълзички с канела
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Вити бутер банички с шоколад
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Коментари към Мини бутерки с черешов пълнеж