Медена торта със сметанов крем и орехи
Необходими продукти
За блата:
1,5 чаена чаша захар
3 яйца
1 чаена чаша мед
3 - 3,5 чаени чаши брашно (в зависимост от консистенцията на меда, може и повече)
1 чаена лъжица сода (негасена)
За крема:
1 литър високомаслена сметана
1,5 чаена чаша захар
1 - 2 супени лъжици какао
орехи за украса
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за блата и полученото тесто приберете в хладилника за 5 - 7 часа.
Затоплете фурната до 200 градуса. Разделете тестото на 4 части. Подмажете тава с олио (може да поръсите и с брашно) и изпечете блатове (всеки път изваждайте тестото от хладилника).
Тестото се получава меко и лепкаво, затова не е необходимо да се разточва, а само го разстелете с ръце по дъното на съда.
Блатовете изпечете до златисто и оставете да се охладят.
Направете крема, разбивайки продуктите за него с помощта на миксер.
Остава само да сглобите тортата: блат, крем, блат, крем и т. н., като завършите с крем. Поръсете с натрошени орехови ядки и сте готови.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Френска селска торта с боровинково сладко (Медовик)
- Медена торта с тахан и бисквити
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта Тиква
- Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
Коментари към Медена торта със сметанов крем и орехи