Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички

Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички

Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички - изображение

Необходими продукти:


за блата


  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша и половина брашно
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 1-2 смлени карамфила
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 10 грама бакпулвер
  • 1 супена лъжица течен мед
  • настъргана кора от един портокал


за крема


  • 250 грама краве масло, меко
  • 2 супени лъжици гъсто кондензирано мляко
  • 2 супени лъжици мед + допълнително за украса
  • канела на прах за поръсване
  • настъргани кори от портокал за украса

 

Начин на приготвяне:

 

В купа разбийте яйцата, комбинирани със захарта и меда. Налейте мазнината и разбъркайте. Прибавете брашното, смесено с набухвателя, карамфила, корите от портокал, канелата и меда. Разбъркайте сместа до хомогенност и изсипете в застлана с лист пергамент форма за торта.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 40 минути. Охладете го, извадете го от ринга и го разделете на две части. Сложете първата в поднос. Пригответе крема като смесите маслото с меда, кондензираното мляко и разбиете с миксер докато продуктите се смесят напълно. Ако желаете, може да използвате само медено масло с канела.

Намажете блата с крема, сложете втората половина и глазирайте повърхността и стените на тортата. Останалия крем сложете в шприц, украсете с форми по избор и украсете с течен мед, канела и цитрусови корички. Охладете тортата за час, разрежете и поднесете.

медено-маслена торта

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: amandascookin.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовиниХранене при...ИсторияАлтернативна медицинаБотаникаДиетиОрганизацииФизиологияПроизводителиЛечения