Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички

Необходими продукти:
за блата
- 4 яйца
- 1 чаена чаша и половина брашно
- 1/2 чаена чаша олио
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1-2 смлени карамфила
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 10 грама бакпулвер
- 1 супена лъжица течен мед
- настъргана кора от един портокал
за крема
- 250 грама краве масло, меко
- 2 супени лъжици гъсто кондензирано мляко
- 2 супени лъжици мед + допълнително за украса
- канела на прах за поръсване
- настъргани кори от портокал за украса
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата, комбинирани със захарта и меда. Налейте мазнината и разбъркайте. Прибавете брашното, смесено с набухвателя, карамфила, корите от портокал, канелата и меда. Разбъркайте сместа до хомогенност и изсипете в застлана с лист пергамент форма за торта.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 40 минути. Охладете го, извадете го от ринга и го разделете на две части. Сложете първата в поднос. Пригответе крема като смесите маслото с меда, кондензираното мляко и разбиете с миксер докато продуктите се смесят напълно. Ако желаете, може да използвате само медено масло с канела.
Намажете блата с крема, сложете втората половина и глазирайте повърхността и стените на тортата. Останалия крем сложете в шприц, украсете с форми по избор и украсете с течен мед, канела и цитрусови корички. Охладете тортата за час, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: amandascookin.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиСнимки- 10 разцъфнали пролетни торти
- В Англия създадоха най-скъпата торта в света, в която лесно ще разпознаете една известна личност
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Био торта – нетрадиционният избор на принц Хари и Меган за сватбения им ден
- Започвайте деня си с парче торта, а не със зеленчуци, мазнини или омлет
- Растителното масло крие риск от деменция
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- При какви заболявания са полезни някои видове мед
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА