Медено масло с канела
Необходими продукти:
- 150 грама безсолно краве масло
- около 100 грама мед
- 100 грама пудра захар (може да използвате по-малко, не и повече)
- 1 чаена лъжица канела
- ванилия по желание
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да бъде със стайна температура. Сложете го в подходяща купа и разбийте за 1-2 минути, докато стане пухкаво (може да използвате блендер или миксер за целта).
След това добавете към него пудрата захар, меда, канелата, ванилията (не е задължителна), щипка сол и разбъркайте.
Разбийте комбинацията, за да стане напълно еднородна.
Преди да поднесете вкусния медено-маслен крем, охладете го. Той е подходящ за намазване на филийка, за подслаждане на каши, бихте могли да покриете блатове за торта с него, да поднесете с бисквитки или палачинки.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Снимка: cookjournal.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
СИЛТОНА МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН ФИЛТРИРАНО 1000 мл
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
КАКАОВО МАСЛО 60 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Медено масло с канела