Медена торта с шамфъстък и розова вода
Необходими продукти:
За тортата:
- 3 яйца
- 175 грама масло
- 100 грама брашно
- 150 грама пудра захар
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 3 чаени лъжички розова вода /за готвене/
- 75 грама смлени бадеми
- 75 грама шамфъстък
- 1 бакпулвер
За айсинга:
- 125 грама масло
- 200 грама пудра захар
- 1 чаена лъжичка розова вода /за готвене/
- 1 супена лъжица мляко
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте захарта и маслото до получаването на гладка кремообразна смес.
- Добавете меда и розовата вода и отново разбъркайте.
- Добавете постепенно яйцата, като между всяко едно от тях разбивате сместа.
- Прибавете брашното, бадемите, бакпулвера и нарязания шамфъстък, след което разбъркайте добре с лъжица.
- Намазнете кръгла тавичка и я покрийте с хартия за печене.
- Изсипете в нея тортената смес и я печете в предварително загрята до 175 градуса фурна за около 35-40 минути до златисто кафяв цвят. Ако започна да покафенява прекалено бързо отгоре, я покрийте с алуминиево фолио.
- Извадете тортата от формата и я поставете върху решетка, за да се охлади.
- През това време направете айсинга, като разбиете пудрата захар, маслото, млякото и розовата вода. Разпределете го равномерно върху тортата.
- Поръсете с няколко ядки шамфъстък, нарежете и поднесете.
Забележка!
Използвайте само и единствено розова вода за готвене и в никакъв случай такава, предназначена за козметични цели!
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Френска селска торта с боровинково сладко (Медовик)
- Медена торта с тахан и бисквити
- Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички
- Медена торта без масло
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Торта от медени блатове с орехи и крем от заквасена сметана
- Торта с меден крем, орехи и коняк
- Пълнозърнеста медена торта с коняк, сушени сини сливи и орехи
- Медена торта с ядки, сушени плодове, портокалови корички и канела
Коментари към Медена торта с шамфъстък и розова вода