Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
Необходими продукти:
10 - 14 готови вафлени кори
400 грама кондензирано мляко
200 грама масло
ванилин
1 супена лъжица (с връх) какао по желание
Начин на приготвяне:
Направете крем, разбивайки кондензираното мляко с маслото и малко ванилин. Може да добавите и какао, ако желаете. Намажете вафлените кори с него и ги подредете една върху друга, оформяйки торта. По-добре да нанасяте тънки слоеве от крема, за да не се получи тежка тортата. Повърхността покрийте с шоколадова глазура. Поръсете с вафлени трохи. Може да консумирате веднага - десертът ще е хрупкав. Ако оставите за няколко минути да се напои, ще омекне.
Шоколадова глазура може да направите, смесвайки 4 супени лъжици сметана, 4 супени лъжици захар, 2 супени лъжици масло и 2 супени лъжици какао. Сложете на котлона и бъркайте, докато комбинацията кипне.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта Тиква
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Трипластова торта със семена, сметанов крем, сушени плодове и ядки
- Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
Коментари към Вафлена торта с крем и шоколадова глазура