Млечна торта с малини и бял шоколад
Необходими продукти:
- 3 готови блата
- 400 грама маскарпоне
- 200 грама заквасена сметана
- 100 грама пудра захар
- 3 супени лъжици кондензирано кремообразно мляко
- 200 грама пресни малини
- 200 грама натрошен бял шоколад или стърготини
Начин на приготвяне:
Пригответе първия блат, ако желаете го сиропирайте със захарен сироп. В купа сложете маскарпонето, заквасената сметана, захарта и кондензираното мляко.
Разбийте сместа до хомогенност и намажете блата. Украсете с част от малините. Сложете втория, сиропирайте и него, разпределете крема и добавете останалите плодове. Завършете с третия.
Глазирайте тортата и повърхността й с останалия млечен крем, поръсете с шоколадовите стърготини и охладете за два часа. Извадете, разрежете тортата и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.sisters-junction.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта Тиква
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Трипластова торта със семена, сметанов крем, сушени плодове и ядки
- Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
Коментари към Млечна торта с малини и бял шоколад
Това е най-вкусната торта, която някога съм хапвала. Любима е на всички в семейството! Благодаря!