Ванилова торта с карамел и банани
Необходими продукти:
за блата
- 6 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- 10 грама бакпулвер
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка течна ванилия
- 60 грама меко масло
- щипка сол
за крема
- 1 литър сметана за разбиване
- 200 грама течен карамел
- 2 супени лъжици дулсе де лече
- 2 чаени лъжички ванилова есенция
- 3 нарязани банана
- захарни фигурки за украса
Начин на приготвяне:
Пригответе 3 съда. В първия сложете белтъците със захарта, солта и ванилията, във втория брашното с бакпулвера, а в третия жълтъците и маслото. Разбийте белтъците до получаването на гъст крем и оставете настрана.
Направете същото с жълтъците и комбинирайте с първата смес. Разбъркайте внимателно и изсипете към брашното. Направете тесто и прехвърлете в застлана с лист пергамент форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути.
Охладете и разрежете блата на три части. В купа изсипете сметаната, разбийте я с миксер на средна скорост и прибавете карамела, дулсе де лечето и ванилията. Охладете крема, намажете блатовете, подредете банани между тях.
Част от крема сложете в шприц с форма по избор. Загладете страните на тортата, шприцовайте на места във форми по избор и украсете със захарните фигурки. Разрежете тортата, поднесете и й се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: livforcake.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лятна торта с плодове без печене
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Ванилова торта с карамел и банани