Млечна торта Трилече
Необходими продукти
За тестото:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 1/4 чаена чаша захар
- 6 яйца
- 2 ванилии
- 1 пакетче бакпулвер
За млечния сос:
- 1 литър прясно мляко
- 500 милилитра сладка заквасена сметана
- 150-200 грама кондензирано мляко
За глазурата:
- 200 грама карамел (топинг)
Начин на приготвяне:
Разделете в два отделни съда жълтъците и белтъците. Жълтъците разбийте с половината от захарта, а белтъците с останалото количество от сладките кристалчета и ванилията. Внимателно съединете двете смеси.
В отделен съд изсипете брашното и бакпулвера, разбъркайте и започнете да слагате с лъжица по малко в яйчената комбинация. Разбъркайте добре (използвайте дървена лъжица) и изсипете в тава.
Сложете в загрята на 200 градуса фурна, след 10 минути намалете градусите на 170 и печете още 20 минути. След това оставете блата да се охлади малко и го надупчете с клечка за зъби. Извадете от тавата.
Смесете в дълбока купа заквасената сметана с прясното и кондензираното млека. Бъркайте до получаване на еднороден крем, не използвайте миксер.
Изсипете малка част от млечната смес в тавата, в която изпекохте основата. Сложете охладения блат върху крема и залейте с останалото количество млечна маса.
Десертът трябва да престои няколко часа, за да може да попие течността. Полейте го с карамелен топинг и се насладете на вкуса.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: odnashagol
Снимки: odnashagol, lepetitjournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта Тиква
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Трипластова торта със семена, сметанов крем, сушени плодове и ядки
- Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
Коментари към Млечна торта Трилече