Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Торта-суфле с извара и портокалово покритие

Торта-суфле с извара и портокалово покритие

Торта-суфле с извара и портокалово покритие - изображение

Необходими продукти:

  • 240 грама бисквити по избор
  • 100 грама масло
  • 200 грама захар
  • 400 грама мека извара
  • 500 милилитра течна сметана с 10% масленост
  • 2 супени лъжици течна сметана с 40% масленост
  • 2 чаени лъжици ванилин
  • 20 грама желатин
  • 1 пакетче желе за торта (бързоразтворимо)
  • 1 чаена чаша портокалов сок

 

Начин на приготвяне:

Смелете или натрошете бисквитите, смесете ги до еднородност с разтопеното краве (безсолно) масло. Разпределете сместа по дъното на плитка форма и с помощта на лопатка направете плътен равномерен слой. Приберете в хладилника.

В купа смесете изварата и захарта, налейте сметаната (и тази с високата масленост, и нискомаслената), добавете ванилина и разбийте (може с блендер или миксер).

Разтворете желатина според указанията върху опаковката, изсипете при изварата и разбийте още веднъж.

Върху охладената основа изсипете крема и върнете в хладилника, докато стегне малко.

Пригответе желето, следвайки инструкциите върху пакета, като използвате портокаловия сок. Залейте крема с глазурата и поставете десерта в хладилника за следващите 3-4 часа.

Може да украсите с плодове по избор.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайл