Торта-суфле с извара и портокалово покритие
Необходими продукти:
- 240 грама бисквити по избор
- 100 грама масло
- 200 грама захар
- 400 грама мека извара
- 500 милилитра течна сметана с 10% масленост
- 2 супени лъжици течна сметана с 40% масленост
- 2 чаени лъжици ванилин
- 20 грама желатин
- 1 пакетче желе за торта (бързоразтворимо)
- 1 чаена чаша портокалов сок
Начин на приготвяне:
Смелете или натрошете бисквитите, смесете ги до еднородност с разтопеното краве (безсолно) масло. Разпределете сместа по дъното на плитка форма и с помощта на лопатка направете плътен равномерен слой. Приберете в хладилника.
В купа смесете изварата и захарта, налейте сметаната (и тази с високата масленост, и нискомаслената), добавете ванилина и разбийте (може с блендер или миксер).
Разтворете желатина според указанията върху опаковката, изсипете при изварата и разбийте още веднъж.
Върху охладената основа изсипете крема и върнете в хладилника, докато стегне малко.
Пригответе желето, следвайки инструкциите върху пакета, като използвате портокаловия сок. Залейте крема с глазурата и поставете десерта в хладилника за следващите 3-4 часа.
Може да украсите с плодове по избор.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Как да направите перфектното суфле
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове
- Шоколадова торта-суфле без печене
- Торта Тиква
Коментари към Торта-суфле с извара и портокалово покритие