Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Тиква

Торта Тиква

Торта Тиква - изображение

Необходими продукти:


за кекса


  • 6 яйца
  • 150 грама кафява захар
  • 150 милилитра олио или разтопено масло
  • 1 и 1/2 супена лъжица натурално какао
  • 10 грама бакпулвер
  • 300 грама брашно
  • щипка сол
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 5 грама сода бикарбонат
  • кора от един портокал, настъргана


за пълнежа


  • 250 милилитра сладкарска сметана за разбиване
  • 100 грама натурално крема сирене
  • 100 грама маскарпоне


за украсата


  • 200 грама пудра захар
  • 300 грама меко краве масло
  • 1/4 чаена чаша прясно мляко
  • 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
  • оранжева хранителна боя
  • 100 грама зелен фондан
  • кафява хранителна боя


Начин на приготвяне:


Разбийте яйцата, смесени със захарта, добавете маслото и разбъркайте. В купа пресейте брашното, прибавете бакпулвера, киселото мляко, комбинирано със содата, портокаловите корички, какаото и солта. Размесете с бъркалка и добавете течните съставки. Разбъркайте и изсипете сместа в кексова форма, предварително намаслена и набрашнена. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за 40-45 минути.

През това време пригответе пълнежа за десерта като разбиете сметаната до пухкав крем и я комбинирате с маскарпонето и крема сиренето. Разбъркайте сместа и напълнете с нея кухненски пош. Пригответе украсата. За целта смесете маслото с млякото, пудрата захар, ванилията и оранжевия оцветител.

Разбъркайте докато цветът се уеднакви. От фондана оформете дръжка и с помощта на четка оцветете на места с кафява хранителна боя. Оставете елемента да се охлади и стегне. След готовност на кекса, извадете го и го разрежете през средата.

торта тиква

Напълнете едната част с млечния крем, който приготвихте по-рано, и слепете двете части.

торта тиква

Изрежете излишните ръбове, за да не ви пречат, като украсявате и формата да се получи по-изразителна.

торта тиква

Декорирайте с масления оранжев крем, загладете с лъжичка заоблените части.

торта тиква

Отгоре разположете захарната дръжка и охладете тортата за половин час. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса!

торта тиква

Да ви е сладичко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.preppykitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовини