Торта Ден и нощ със сметанов крем и шоколадова глазура
Необходими продукти
За блатовете:
по 250 грама заквасена сметана за блат
по 150 грама захар за блат
по 2 яйца за блат
по 1 чаена лъжица сода за блат
250 грама брашно - за белия блат
200 грама брашно + 50 грама какао на прах - за тъмния блат
За крема:
1 чаена чаша заквасена сметана
1 чаена чаша захар
Може да направите двойна доза крем, ако прецените.
За глазурата:
50 грама масло
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици прясно мляко
4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта и сметаната. Пресейте брашното заедно със содата, това за тъмния блат комбинирайте с какаото. Направете бяло и тъмно тесто.
Изпечете блатове в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30-35 минути (подмажете формата с масло и поръсете с брашно).
Когато готовите блатове се охладят, разрежете хоризонтално на две всеки от тях.
Крема направете, разбивайки сметаната със захарта и "сглобете" тортата, редувайки тъмни и светли блатове и нанасяйки помежду им крем.
Глазурата.
Сложете маслото в подходящ съд и поставете на котлона. Прибавете какаото, млякото и захарта. Нека сместа остане на огъня, докато кипне, като бъркате непрекъснато. След това веднага свалете и изчакайте глазурата да се сгъсти малко. Полейте с нея тортата, която приберете в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Торта Тиква
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
Коментари към Торта Ден и нощ със сметанов крем и шоколадова глазура
napravih tortata za rojdeniq den na moqtq da6terq stana velikolepna parvona4alno vsi4kiq vzeha za kupe6ka no kato q opitoha bqha o4arovani