Марокански хлебчета батбут

Необходими продукти:
- 250 грама царевично брашно
- 100 грама бяло брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 10 грама суха хлебна мая
- 100 милилитра топла вода
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашната, солта, маята и постепенно налейте топлата вода. Бъркайте с ръце, докато получите хомогенна маса. Разделете тестото на топки и ги разточете върху набрашнена повърхност.
Разрежете кръгчета (5 сантиметра диаметър), подредете ги в табличка, покрийте и изчакайте да втасат. По същия начин направете и останалите.
Загрейте сач или тиган и изпечете питките и от двете страни до златисто. Поднесете веднага и им се насладете.
*Този вид хляб има много разновидности. Някои от тях включват в тестото ориз, праз, картофи и други.
Добър апетит!
Източник: www.asmaacuisine.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Да разбием заблудите - хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
Коментари към Марокански хлебчета батбут