Марокански хлебчета батбут
Необходими продукти:
- 250 грама царевично брашно
- 100 грама бяло брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 10 грама суха хлебна мая
- 100 милилитра топла вода
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашната, солта, маята и постепенно налейте топлата вода. Бъркайте с ръце, докато получите хомогенна маса. Разделете тестото на топки и ги разточете върху набрашнена повърхност.
Разрежете кръгчета (5 сантиметра диаметър), подредете ги в табличка, покрийте и изчакайте да втасат. По същия начин направете и останалите.

Загрейте сач или тиган и изпечете питките и от двете страни до златисто. Поднесете веднага и им се насладете.

*Този вид хляб има много разновидности. Някои от тях включват в тестото ориз, праз, картофи и други.
Добър апетит!
Източник: www.asmaacuisine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Овесени питки с кисело мляко
- Кето питки със семена
Коментари към Марокански хлебчета батбут