Мариновани сливи

Необходими продукти:
400 грама сливи
1 супена лъжица олио
4 чаени лъжици захар
2,5 чаени лъжици сол
2,5 чаени лъжици оцет 9%
5 зрънца карамфил
2 дафинови листа
Посочените количества са за напълването на един еднолитров буркан.
Начин на приготвяне:
Важно е да изберете само здрави и негнили плодове, измийте ги и подсушете. След това с помощта на клечка за зъби ги надупчете.
Сложете зрънцата карамфил и дафиновите листа в буркана, върху тях сливите и залейте с вряща вода. След 5 минути (не повече, за да не се размекнат плодовете) прехвърлете водата в тенджера и поставете върху котлона. Налейте в нея оцета, сложете солта и захарта, оставете да заври.
Когато това стане, свалете съда от огъня и залейте плодовете. Пет минути по-късно върнете маринатата в тенджерата и нека кипне пак. Още веднъж залейте сливите, като преди това добавите олиото в буркана.
Затворете с капак и обърнете буркана с дъното нагоре.
Маринованите сливи са подходящо допълнение към месо и салати, също е вкусно да поднесете като предястие, като добавите счукан чесън към тях. Наподобяват маслини на вкус.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MONACO 100 мл
Е ЛЕК НОЩЕН ОКОЛООЧЕН СЕРУМ 10 мл
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН РАСТИТЕЛЕН САПУН ОРХИДЕЯ И ВАНИЛИЯ 240 г
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!ЗЕХИРА КОД МЕНС РЕВОЛЮШЪН капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Консервирана царевица (кочани)
- Мариновано овче сирене с босилек
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
- Пиле с ананас по хавайски
- Бързи мариновани домати с чесън и магданоз
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
Коментари към Мариновани сливи