Мариновани сливи
Необходими продукти:
400 грама сливи
1 супена лъжица олио
4 чаени лъжици захар
2,5 чаени лъжици сол
2,5 чаени лъжици оцет 9%
5 зрънца карамфил
2 дафинови листа
Посочените количества са за напълването на един еднолитров буркан.
Начин на приготвяне:
Важно е да изберете само здрави и негнили плодове, измийте ги и подсушете. След това с помощта на клечка за зъби ги надупчете.
Сложете зрънцата карамфил и дафиновите листа в буркана, върху тях сливите и залейте с вряща вода. След 5 минути (не повече, за да не се размекнат плодовете) прехвърлете водата в тенджера и поставете върху котлона. Налейте в нея оцета, сложете солта и захарта, оставете да заври.
Когато това стане, свалете съда от огъня и залейте плодовете. Пет минути по-късно върнете маринатата в тенджерата и нека кипне пак. Още веднъж залейте сливите, като преди това добавите олиото в буркана.
Затворете с капак и обърнете буркана с дъното нагоре.
Маринованите сливи са подходящо допълнение към месо и салати, също е вкусно да поднесете като предястие, като добавите счукан чесън към тях. Наподобяват маслини на вкус.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПРОМОБИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРОТИВ СТРАХОВЕ 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
ПРОМОБЛЕВИТ Л РАЗХЛАБВАЩ ЧАЙ 150 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ LOVE BLOSSOM 6 ВИДА * 15
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Гъби в чеснова марината
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Мариновани свински уши
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
Коментари към Мариновани сливи