Мариновани сливи
Необходими продукти:
400 грама сливи
1 супена лъжица олио
4 чаени лъжици захар
2,5 чаени лъжици сол
2,5 чаени лъжици оцет 9%
5 зрънца карамфил
2 дафинови листа
Посочените количества са за напълването на един еднолитров буркан.
Начин на приготвяне:
Важно е да изберете само здрави и негнили плодове, измийте ги и подсушете. След това с помощта на клечка за зъби ги надупчете.
Сложете зрънцата карамфил и дафиновите листа в буркана, върху тях сливите и залейте с вряща вода. След 5 минути (не повече, за да не се размекнат плодовете) прехвърлете водата в тенджера и поставете върху котлона. Налейте в нея оцета, сложете солта и захарта, оставете да заври.
Когато това стане, свалете съда от огъня и залейте плодовете. Пет минути по-късно върнете маринатата в тенджерата и нека кипне пак. Още веднъж залейте сливите, като преди това добавите олиото в буркана.
Затворете с капак и обърнете буркана с дъното нагоре.
Маринованите сливи са подходящо допълнение към месо и салати, също е вкусно да поднесете като предястие, като добавите счукан чесън към тях. Наподобяват маслини на вкус.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА EYE CANDY 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ LOVE BLOSSOM 6 ВИДА * 15
НовАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
Коментари към Мариновани сливи