Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица
![Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/svinski-rebra2.jpg)
Необходими продукти:
1,5 килограма свински ребра
За маринатата:
2 глави стар лук
3-4 скилидки чесън (отстранете сърцевината им)
2 супени лъжици горчица (сос)
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици олио или зехтин
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Направете маринатата. Чесъна намачкайте, лука обелете и нарежете на малки кубчета. Смесете ги и прибавете горчицата, налейте соевия сос и олиото (може да използвате зехтин).
Подправете на вкус и разбъркайте до еднородност.
С тази смес намажете ребрата, които преди това сте измили, подсушили и нарязали на порции. Сложете ги в купа.
Останалата марината изсипете в тава и разпределете равномерно по дъното й (първо подмажете с олио).
Върху нея подредете ребърцата. Приберете съда за 40 минути в хладилника, след което го преместете в загрята до 200 градуса фурна.
Времето на печене зависи от вашата фурна и от желаната готовност на месото.
Добър апетит!
Снимки: paragrams.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Свински ребра с боровинково-портокалов сос
- Червен боб със свински ребра
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Свински ребърца с картофи и розмарин
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Барбекю сос за ребърца
Коментари към Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица