Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица
Необходими продукти:
1,5 килограма свински ребра
За маринатата:
2 глави стар лук
3-4 скилидки чесън (отстранете сърцевината им)
2 супени лъжици горчица (сос)
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици олио или зехтин
подправки на вкус

Начин на приготвяне:
Направете маринатата. Чесъна намачкайте, лука обелете и нарежете на малки кубчета. Смесете ги и прибавете горчицата, налейте соевия сос и олиото (може да използвате зехтин).
Подправете на вкус и разбъркайте до еднородност.

С тази смес намажете ребрата, които преди това сте измили, подсушили и нарязали на порции. Сложете ги в купа.

Останалата марината изсипете в тава и разпределете равномерно по дъното й (първо подмажете с олио).

Върху нея подредете ребърцата. Приберете съда за 40 минути в хладилника, след което го преместете в загрята до 200 градуса фурна.

Времето на печене зависи от вашата фурна и от желаната готовност на месото.

Добър апетит!
Снимки: paragrams.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца с мед, лук и бира
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Барбекю сос за ребърца
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Месна селска супа
- Свински ребърца в сметаново-доматена марината
- Сандвич с пикантни печени ребра с барбекю сос
- Червен боб със свински ребра
Коментари към Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица