Мариновани млечни топчета с подправки

Необходими продукти:
- 800 грама цедено кисело мляко
- една голямо парче медицинска марля
- готварска щипка
- 1 чаена лъжичка сол
- подправки по избор (червен пипер, пушен пипер, риган, чубрица, сушен джоджен или магданоз, къри и други)
- 1 и 1/2 чаена чаша зехтин екстра върджин
- 1-2 обелени чеснови скилидки
Начин на приготвяне:
Изсипете цеденото мляко в марлята, завържете стегнато, защипете го и сложете в гевгир, а него в друг съд, така че да се отцежда без проблемно.
След няколко часа отвържете, от сместа направете топчета и ги оваляйте в микс подправки по ваш избор.
Сложете топчетата в херметически буркан, налейте зехтина и добавете скилидките чесън. Съхранявайте на хладно.
Разсипете и поднесете добре изстудени.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ
ХИМАЛАСКА СОЛ ФИНА 250 г ЗЕМЕЛА
КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
АРОМАНДИСЕ СУШЕН ДИВ ЧЕСЪН 18 г
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Калоферче
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Киселица, Дива ябълка
- Миск от подправки Old Bay
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
Коментари към Мариновани млечни топчета с подправки