Мариновани млечни топчета с подправки
Необходими продукти:
- 800 грама цедено кисело мляко
- една голямо парче медицинска марля
- готварска щипка
- 1 чаена лъжичка сол
- подправки по избор (червен пипер, пушен пипер, риган, чубрица, сушен джоджен или магданоз, къри и други)
- 1 и 1/2 чаена чаша зехтин екстра върджин
- 1-2 обелени чеснови скилидки
Начин на приготвяне:
Изсипете цеденото мляко в марлята, завържете стегнато, защипете го и сложете в гевгир, а него в друг съд, така че да се отцежда без проблемно.
След няколко часа отвържете, от сместа направете топчета и ги оваляйте в микс подправки по ваш избор.
Сложете топчетата в херметически буркан, налейте зехтина и добавете скилидките чесън. Съхранявайте на хладно.
Разсипете и поднесете добре изстудени.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ 207
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
БИОХЕРБА КАНЕЛА ЦЕЙЛОНСКА прах 35 г
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 125 г
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
ЗОЯ БИО ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА на прах 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Калоферче
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Вредна ли е лактозата?
Коментари към Мариновани млечни топчета с подправки