Мариновани млечни топчета с подправки

Необходими продукти:
- 800 грама цедено кисело мляко
- една голямо парче медицинска марля
- готварска щипка
- 1 чаена лъжичка сол
- подправки по избор (червен пипер, пушен пипер, риган, чубрица, сушен джоджен или магданоз, къри и други)
- 1 и 1/2 чаена чаша зехтин екстра върджин
- 1-2 обелени чеснови скилидки
Начин на приготвяне:
Изсипете цеденото мляко в марлята, завържете стегнато, защипете го и сложете в гевгир, а него в друг съд, така че да се отцежда без проблемно.
След няколко часа отвържете, от сместа направете топчета и ги оваляйте в микс подправки по ваш избор.
Сложете топчетата в херметически буркан, налейте зехтина и добавете скилидките чесън. Съхранявайте на хладно.
Разсипете и поднесете добре изстудени.
Добър апетит!
Източник: cocina-en-familia.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ
ХИМАЛАСКА СОЛ ФИНА 250 г ЗЕМЕЛА
КОПРИВА НА ПРАХ 150 г ЗДРАВНИЦА
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ОРИЕНТАЛСКИ ПОДПРАВКИ 10 г
ПРОМОЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Калоферче
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Чубрица - балканска
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Мариновани млечни топчета с подправки