Макарони с цветно зеле и бекон

Необходими продукти:
250 грама макаронени изделия по ваш избор
350 прясно цветно зеле
150 грама бекон
1 малка чили чушка
1 стрък праз
2 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
кашкавал на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера и поставете на котлона да заври. Сложете в нея макароните, налейте 1 супена лъжица зехтин и нека се сварят до готовност. През това време нарежете бекона на тънки дълги парчета с ширина около 1-1,5 сантиметра.
Обелете скилидките чесън, тях нарежете на плочки.
Изпържете ги заедно с бекона в 1 супена лъжица зехтин и извадете в чиния.
В същата мазнина изпържете цветното зеле, което сте разделили предварително на съцветия. Добавете и тънко нарязаната чили чушка. Ако не обичате карфиолът да е хрупкав, първо го сварете.
Прибавете нарязания на кръгчета праз и пържете заедно няколко минути.
Макароните трябва да са се сварили вече. Отцедете ги от течността.
Прибавете ги към зеленчуците, сложете изпържения бекон с чесъна, разбъркайте и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер.
Поръсете с настърган кашкавал и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
НовАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони в млечен сос със сирена
- Карфиол с нахут и соев сос
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
Коментари към Макарони с цветно зеле и бекон