Макарони със сирене, домати и спанак

Необходими продукти:
- 1 пакет макарони в желана форма (400 грама)
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша брашно
- 3 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена лъжица червен пипер
- по 1 чаена лъжица сол и черен пипер
- 2 чаени чаши бейби спанак
- 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
- 225 грама прясна моцарела
- 3 малки домата
- босилек
Начин на приготвяне:
Сварете макароните, прецедете я и я оставете настрана.
В голям тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте, запържете го за 2 минути.
Добавете на части маслото и варете соса за около 4-5 минути, докато започне да се сгъстява. Добавете подправките.
Сложете в соса спанака и половината от моцарелата.
След като се разтопи сиренето и листата спанак омекнат, добавете сварените макарони. Разбъркайте добре и поръсете с останалата зряла моцарела. Отгоре наредете нарязани на филийки прясна моцарела и домати на кръгчета.
Печете около 25 минути на 180 градуса, докато ястието придобие приятен загар.
При сервиране, върху препечените парченца домати, подредете няколко листенца босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Макарони със сирене, домати и спанак