Макарони със задушен спанак, чесън и пармезан

Необходими продукти:
250 грама макарони
1 глава лук
1 скилидка чесън
400 грама замразен спанак (може и пресен)
1 чаена лъжица лимонов сок
3 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
настърган пармезан за поръсване
Необходими продукти:
Размразете спанака, лука и чесъна обелете и нарежете на ситно.
Сгорещете зехтина в тиган и в него изпържете лука и чесъна, докато омекнат. След това прибавете спанака (ако използвате пресен, първо го попарете с вряща вода и отцедете течността), лимоновия сок и нека всичко се задушава няколко минути, след което подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Макароните сварете до готовност в подсолена вода, която после отцедете.
Поднесете ги със соса от задушен спанак. Поръсете с настърган пармезан.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
Коментари към Макарони със задушен спанак, чесън и пармезан