Макарони на фурна със спанак и моцарела
Необходими продукти:
- 1 пакет паста пенне (макарони)
- 2 пакета замразен спанак, размразен и отцеден
- 800 милилитра сос Алфредо
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 3 чаени чаши настъргана зряла моцарела
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 220 градуса.
Сварете макароните в подсолена вода до алденте (вътрешността на пастата трябва да се усеща леко твърда). Отцедете ги и сложете в голяма купа.
Добавете спанака, разбъркайте и овкусете с Алфредо соса. Подправете с лютия пипер на люспи и добавете 2 чаши от моцарелата, поръсете със сол и пипер (ако решите да използвате кашкавал, намалете количеството на солта).
Изсипете в правоъгълна тава и поръсете с останалата моцарела.
Изпечете за 20 минути, до хрупкава коричка, докато започнат да се образуван мехурчета. След това включете фурната на функция грил и запечете само отгоре до получаване на златист загар.
Източник:
pillsbury.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Салата със спанак и нар
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Здравословен спаначен снакс
- Спаначени бутер рулца с рикота
Коментари към Макарони на фурна със спанак и моцарела