Макарони в спаначен сос с кашкавал

Необходими продукти:
200-250 грама макарони
200-250 грама спанак
1 глава лук
150 грама натурално кисело мляко
100 грама кашкавал
1 супена лъжица растително олио
1 чаена лъжица лимонов сок
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
зелен лук и грах за украса
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до готовност в подсолена вода, след което отцедете течността.
Обелете лука, нарежете го на ситно и изпържете в нагорещено олио, докато омекне (не трябва да променя цвета си). Тогава добавете спанака и нека се приготвя в продължение на 2-3 минути.
Следва да прибавите млякото, настъргания кашкавал, лимоновия сок и подправките. Сгорещете сместа на слаб огън, разбърквайки, без да допускате да заври. Изсипете в нея сварените макарони и ястието е готово.
Украсете с нарязан зелен лук и грах при поднасянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
Коментари към Макарони в спаначен сос с кашкавал