Макарони в спаначен сос с кашкавал
Необходими продукти:
200-250 грама макарони
200-250 грама спанак
1 глава лук
150 грама натурално кисело мляко
100 грама кашкавал
1 супена лъжица растително олио
1 чаена лъжица лимонов сок
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
зелен лук и грах за украса
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до готовност в подсолена вода, след което отцедете течността.
Обелете лука, нарежете го на ситно и изпържете в нагорещено олио, докато омекне (не трябва да променя цвета си). Тогава добавете спанака и нека се приготвя в продължение на 2-3 минути.
Следва да прибавите млякото, настъргания кашкавал, лимоновия сок и подправките. Сгорещете сместа на слаб огън, разбърквайки, без да допускате да заври. Изсипете в нея сварените макарони и ястието е готово.
Украсете с нарязан зелен лук и грах при поднасянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Салати от булгур и спанак
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сос Бъфало
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
Коментари към Макарони в спаначен сос с кашкавал