Макарони в спаначен сос с кашкавал
Необходими продукти:
200-250 грама макарони
200-250 грама спанак
1 глава лук
150 грама натурално кисело мляко
100 грама кашкавал
1 супена лъжица растително олио
1 чаена лъжица лимонов сок
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
зелен лук и грах за украса
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до готовност в подсолена вода, след което отцедете течността.
Обелете лука, нарежете го на ситно и изпържете в нагорещено олио, докато омекне (не трябва да променя цвета си). Тогава добавете спанака и нека се приготвя в продължение на 2-3 минути.
Следва да прибавите млякото, настъргания кашкавал, лимоновия сок и подправките. Сгорещете сместа на слаб огън, разбърквайки, без да допускате да заври. Изсипете в нея сварените макарони и ястието е готово.
Украсете с нарязан зелен лук и грах при поднасянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
Коментари към Макарони в спаначен сос с кашкавал