Макарони в млечен сос със сирена
Необходими продукти:
300 грама макарони
50 грама масло
60 грама брашно
450 милилитра прясно мляко
400 грама полутвърд кашкавал + 50 грама твърд кашкавал или използвайте други подходящи сирена
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица смлян червен пипер (или любими подправки)
1 чаена лъжица чесън на прах
Начин на приготвяне:
Сварете макароните според инструкциите върху опаковката им.
Настържете избраните сирена с помощта на ренде. Съчетавайки различни по твърдост продукти, ще се получи по-наситен на вкус сос.
Заемете се с направата на соса.
В съд с дебело дъно разтопете маслото на среден огън. Постепенно прибавете брашното, като разбърквате старателно (може да използвате тел за разбиване на яйца). Две минути по-късно ще се получи еднородна смес, с която се сгъстяват сосове.
Започнете постепенно да наливате прясното мляко, като бъркате непрекъснато. Сосът не трябва да се стича от лъжицата.
Когато достигнете до този момент и получите правилната консистенция, свалете съда от котлона и прибавете подправки на вкус. След това изсипете настърганите сирена и разбъркайте всичко старателно до еднородност на сместа.
Ако желаете, може да налеете няколко лъжици от водата, в която сте сварили макароните, в соса, за да се получи той по-лъскав и нежен на вид, също ще стане и по-течен.
Отцедете течността от макароните, залейте ги с готовия сос и разбъркате.
Може да разпределите в подходящи формички и да запечете ястието във фурната, докато се образува апетитна златиста коричка на повърхността.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Макарони в млечен сос със сирена