Макаронени хапки с панировка от чипс

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша дребни макарони
- 1 супена лъжица сол
- 2 супени лъжици масло
- 1/4 чаена чаша самонабухващо брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/8 чаена лъжица лют червен пипер
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 1 чаена чаша настъргана моцарела
- 2 яйца
- 1 1/4 чаена чаша (160 грама) фино счукан чипс с кетчуп
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете макароните с малко сол и отцедете, когато са готови. Оставете настрана.
Разтопете маслото в тенджера. Добавете 2 супени лъжици брашно и разбъркайте, докато сместа стане на паста. Постепенно добавете млякото като бъркате непрекъснато с тел, за да се разтворят всички бучици от брашното. Гответе за около 2 минути на висока температура, докато сосът се сгъсти.
Свалете от котлона, добавете чедъра, половината моцарела, лютия червен пипер и горчицата. Разбъркайте, за да се разтопят сирената, и смесете с макароните.
Приберете за два часа в хладилник. Добавете останалата моцарела и размесете добре. Вземете 2 супени лъжици от сместа и оформете малки топки, които подредете върху застлана с хартия за печене тава. Замразете за 2 часа.
Подгответе панировката - разбитите яйца сложете в широка чиния, в друга поставете натрошения чипс, а в трета - останалото брашно.
Вземете замразените топки и ги панирайте първо в брашно, след това в яйце и накрая в чипса. Подредете обратно в тавичката. Преди пържене оставете за около 30 минути да се размразят на стайна температура.
Изпържете хапките на маслена баня. Веднага след като придобият приятен златист цвят, извадете и оставете да се отцедят от излишната мазнина върху лист кухненска хартия. Сервирайте ги топли.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodnetwork.ca
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Макаронени хапки с панировка от чипс