Макаронена запеканка със зелен фасул и кайма
Необходими продукти:
500 грама зелен фасул
1 глава лук
1 скилидка чесън
400 грама кайма
8 домата
350 милилитра прясно мляко
50 грама кашкавал
4 яйца
400 грама макарони
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до готовност, отцедете водата и разпределете част от тях по дъното на подходяща форма за печене.
Сгорещете олио в тиган и в него запържете каймата, като разбърквате. Прибавете нарязаните лук и чесън, нека се приготвят, докато омекнат. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и свалете съда от котлона. Изсипете каймата върху макароните.
Бланширайте зеления фасул за 5 минути във вряща много подсолена вода. След това я отцедете и изплакнете боба със студена. Разпределете го върху каймата.
Следва ред от кръгчета домати.
Върху тях отново макарони и завършете с домати.
Поръсете с настърган кашкавал и залейте с яйцата, които предварително сте разбили с прясното мляко.
Изпечете ястието във фурната за 45 минути при температура от 180 градуса.
Добър апетит!
Снимки: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Зеленчукова запеканка с извара
Коментари към Макаронена запеканка със зелен фасул и кайма