Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Мадлени с глазура

Мадлени с глазура

от 18 юни 2013г.
Мадлени с глазура - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 ч. ч. пресято брашно

1/2 ч. л. бакпулвер

1/8 ч. л. сол

100 г масло на стайна температура, нарязано на кубчета + масло за намазване на формата

2 яйца

1/2 ч. ч. захар

1 среден портокал

1 ч. л. ванилов екстракт

Уточнение - използваната мерителна чаша е с вместимост 240 мл

Начин на приготвяне:

Подмажете с масло форма за мадлени и я оставете за момента (намажете не само вдлъбнатините, но и отгоре, защото сладките увеличават обема си. Смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбийте яйцата с миксер до получаването светла кремообразна маса (около 3-5 минути). Добавете ваниловия екстракт, настърганата на ситно портокалова кора и сока от цитруса. Разбъркайте. След това прибавете брашното, разбъркайте, не разбивайте. Идва ред на маслото, сложете и него и бъркайте до еднородност на тестото. То трябва да се получи гъсто, но не твърдо (да не се стича по бъркалката на миксера). Покрийте с фолио и сложете в хладилника за минимум 30 минути.

Загрейте фурната до 190 градуса. С помощта на лъжица или две разпределете тестото във формичките, така че то да покрие вдлъбнатините напълно. Тестото от хладилника ще е бъде гъсто, маслото в него ще се е стегнало. Ако изпечете тестото веднага след приготвянето му, то ще е по-течно.

Печете около 10 минути, сладките трябва да придобият лек златист цвят, а по краищата им ще се образува тъмна коричка.

След като извадите от фурната, подредете мадлените върху решетка (ако не се изваждат лесно от формата, помогнете си със силиконова шпатула или с върха на ножа. Изчакайте да изстинат напълно, поръсете с пудра захар, може да полеете с глазура или разтопен шоколад.

Ето как да си направите глазура:

Смесете 1/2 ч. ч. захар с 2 ч. л. сметана, мляко или лимонов сок.

Полейте сладките с глазурата или ги потопете в нея.

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Тиквен кекс с портокалова глазура и орехи Тиквен кекс с портокалова глазура и орехи
  • Прасковен десерт с шоколадова глазура Прасковен десерт с шоколадова глазура
  • Захарно тесто с яйчен белтък Захарно тесто с яйчен белтък
  • Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
2.50лв.

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
2.50лв.

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
4.20лв.

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г

ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
2.90лв.

ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК

АБОФАРМА СИЛВЪРТУС ФЛУ саше * 10
25.60лв.

АБОФАРМА СИЛВЪРТУС ФЛУ саше * 10

ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА AUTOGRAPH 100 мл
34.00лв.

ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА AUTOGRAPH 100 мл

Коментари към Мадлени с глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Мадлени с глазура
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 14:12
    Коментирайте "Мадлени с глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Бонбони и дребни сладки
  • Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
  • Тутманик
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
  • Червен портокал, Кървав портокал
  • Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
  • Канелени бисквити без захар с овесени ядки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 22 часа и 26 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2176 дни, 2 часа и 36 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 3 дни, 2 часа и 17 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 17 часа и 17 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 17 часа и 28 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 17 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЯТНА СВАЛКА - ЛИЗ ТОМФОРД - СИЕЛА

ОСТРОВИТ ГАБА прах 200 г

БИОГАЙА ПРОТЕКТИС капки туба 5 мл

ЛЮМДЖЕВ КУИКПЕН 200 IU / мл 3 мл * 10

ОСТРОВИТ ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 90

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛУАНКСОЛ таблетки 0.5 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:05:27

ЛОТОСОНИК таблетки * 20 ДАНСОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:04:30

РАБИОКСИН таблетки 20 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:04:16

СЕРЕНАМЕНТЕ капки 40 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 13:00:41

СУКРАЛФАТ сироп

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 12:59:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival