Мадлени с глазура

Необходими продукти:
1 ч. ч. пресято брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1/8 ч. л. сол
100 г масло на стайна температура, нарязано на кубчета + масло за намазване на формата
2 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 среден портокал
1 ч. л. ванилов екстракт
Уточнение - използваната мерителна чаша е с вместимост 240 мл
Начин на приготвяне:
Подмажете с масло форма за мадлени и я оставете за момента (намажете не само вдлъбнатините, но и отгоре, защото сладките увеличават обема си. Смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбийте яйцата с миксер до получаването светла кремообразна маса (около 3-5 минути). Добавете ваниловия екстракт, настърганата на ситно портокалова кора и сока от цитруса. Разбъркайте. След това прибавете брашното, разбъркайте, не разбивайте. Идва ред на маслото, сложете и него и бъркайте до еднородност на тестото. То трябва да се получи гъсто, но не твърдо (да не се стича по бъркалката на миксера). Покрийте с фолио и сложете в хладилника за минимум 30 минути.
Загрейте фурната до 190 градуса. С помощта на лъжица или две разпределете тестото във формичките, така че то да покрие вдлъбнатините напълно. Тестото от хладилника ще е бъде гъсто, маслото в него ще се е стегнало. Ако изпечете тестото веднага след приготвянето му, то ще е по-течно.
Печете около 10 минути, сладките трябва да придобият лек златист цвят, а по краищата им ще се образува тъмна коричка.
След като извадите от фурната, подредете мадлените върху решетка (ако не се изваждат лесно от формата, помогнете си със силиконова шпатула или с върха на ножа. Изчакайте да изстинат напълно, поръсете с пудра захар, може да полеете с глазура или разтопен шоколад.
Ето как да си направите глазура:
Смесете 1/2 ч. ч. захар с 2 ч. л. сметана, мляко или лимонов сок.
Полейте сладките с глазурата или ги потопете в нея.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
АБОФАРМА СИЛВЪРТУС ФЛУ саше * 10
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА AUTOGRAPH 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Червен портокал, Кървав портокал
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Коментари към Мадлени с глазура