Люти кюфтета със спанак и булгур
Необходими продукти:
- 200 грама булгур
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- 3 тиквички
- 200 грама бейби спанак
- 2 яйца
- 75 грама сирене (фета или краве)
- 1 лимон
- 1/2 връзка мента (15 грама)
- 1 препълнена чаена лъжица паста хариса
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Сварете булгура до готовност, отцедете, ако има излишна вода, и оставете да изсъхне напълно (влагата ще се изпари от топлината).
Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Изпържете ги за 10 минути в 1 чаена лъжица зехтин,
Настържете тиквичката, нарежете на ситно бейби спанака. Прехвърлете в тиган и гответе 1-2 минути, докато омекнат. Изсипете при булгура и оставете сместа да се охлади напълно.
Чукнете яйцата, натрошете сиренето и добавете настъргана лимонова кора и сокът от цитруса. След това сложете по-голямата част от ментата и харисата. С мокри ръце оформете 12 плоски кюфтета. Подредете в омаслена тава и изпечете за 30 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Сервирайте, като поръсите с ментови листа.
Да ви е вкусно!
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от карфиол, моркови и ядки
- Спаначени кюфтета с броколи
- Кюфтета от киноа с моркови и кашкавал
- Кюфтета от грах със спанак, магданоз и чесън
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос
Коментари към Люти кюфтета със спанак и булгур