Кюфтета от броколи с млечен сос
![Кюфтета от броколи с млечен сос - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/kiufteta-ot-brokoli.jpg)
Необходими продукти:
За кюфтетата:
- 3 чаени чаши броколи, заедно със стъблата
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена чаша пармезан, настърган
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/2 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
За соса:
- 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 2 чаени лъжички лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете броколите във вода или на пара докато омекнат, но не и да се разварят.
- Отцедете водата и леко ги намачкайте. Не до гладко пюре, а дотолкова, че когато оформяте кюфтетата да не стърчат части от тях.
- Добавете лимоновия сок към киселото мляко и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, прехвърлете в сосиера и оставете настрана.
- В голяма купа разбийте яйцето с помощта на вилица и добавете към него прясното мляко, брашното, пармезана и чесъна.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Прибавете намачканото броколи в тестото и разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно в него.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Изсипете 1/4 чаена чаша от тестото и използвайте лъжица, за да изравните сместа до около 1 сантиметър дебелина. Можете да пържите едновременно 3 кюфтета.
- Пържете от всяка страна за около 2-3 минути или до златисто кафяв цвят. Повторете с останалото тесто.
- Сервирайте кюфтетата от броколи с млечния сос и резенчета лимон.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Магданозени кюфтета
- Лучени кюфтета с подправки
- Морковени кюфтета с мюсли
Коментари към Кюфтета от броколи с млечен сос