Спаначени кюфтета със сирене и масло
Необходими продукти:
250 грама спанак
1 глава лук
1 чаена чаша галета
70 грама масло
100 грама брашно
2 яйца
250 грама фета, козе сирене или друго подходящо по ваш избор
копър, сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре спанака под течаща вода, след това пуснете във вряща за 1-2 минути. Когато свалите от котлона, отцедете течността и оставете листата да се охладят.
Смелете ги с помощта на блендер заедно с обелената глава лук, маслото, яйцата и добавете подправките. Сложете брашното и галетата. Разбийте всичко.
Ред е на сиренето - натрошете го и смесете с получената спаначена комбинация. Подсолете на вкус, но бъдете внимателни и се съобразете със солеността на използваното сирене.
Приберете "каймата" в хладилника за около час и половина.
След това от нея оформете малки топчета, които подредете в тава, застлана с пергамент.
Получават се 40-50 кюфтенца, броят им зависи от големината, разбира се.
Изпечете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на около 20 минути.
Ако предпочитате, може да изпържите в тиган. Така ще се получат по-хрупкави и златисти, но пък начинът не е от най-здравословните.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от карфиол, моркови и ядки
- Спаначени кюфтета с броколи
- Кюфтета от киноа с моркови и кашкавал
- Кюфтета от грах със спанак, магданоз и чесън
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Кюфтета от патладжан и кейл в доматен сос
Коментари към Спаначени кюфтета със сирене и масло