Магданозени кюфтета
Необходими продукти:
3 връзки магданоз
1 глава лук (може връзка зелен)
3-4 скилидки чесън (по желание)
200 грама сирене
2 яйца
3 с. л. брашно
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, чесъна и магданоза на много ситно. Добавете към тях двете сурови яйца, натрошеното сирене, брашното, овкусете и разбъркайте всичко добре. Покрийте сместа с фолио и оставете за около 2 часа в хладилник. След това извадете и оформете кюфтенца от нея. Изпържете ги от всички страни, поставете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да си направите сос към кюфтенцата от чесън, кисело мляко, копър, зехтин и орехи. В такъв случай, не слагайте чесън в "каймата".
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Пържени кюфтета от карфиол
- Лучени кюфтета с магданоз и целина
- Кюфтета от карфиол, моркови и ядки
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Спаначени кюфтета с моркови
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
Коментари към Магданозени кюфтета