Магданозени кюфтета
Необходими продукти:
3 връзки магданоз
1 глава лук (може връзка зелен)
3-4 скилидки чесън (по желание)
200 грама сирене
2 яйца
3 с. л. брашно
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, чесъна и магданоза на много ситно. Добавете към тях двете сурови яйца, натрошеното сирене, брашното, овкусете и разбъркайте всичко добре. Покрийте сместа с фолио и оставете за около 2 часа в хладилник. След това извадете и оформете кюфтенца от нея. Изпържете ги от всички страни, поставете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да си направите сос към кюфтенцата от чесън, кисело мляко, копър, зехтин и орехи. В такъв случай, не слагайте чесън в "каймата".
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Спаначени кюфтета с коприва
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Спаначени кюфтета с броколи
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от просо и лук в хрупкава панировка
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
Коментари към Магданозени кюфтета