Магданозени кюфтета

Необходими продукти:
3 връзки магданоз
1 глава лук (може връзка зелен)
3-4 скилидки чесън (по желание)
200 грама сирене
2 яйца
3 с. л. брашно
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, чесъна и магданоза на много ситно. Добавете към тях двете сурови яйца, натрошеното сирене, брашното, овкусете и разбъркайте всичко добре. Покрийте сместа с фолио и оставете за около 2 часа в хладилник. След това извадете и оформете кюфтенца от нея. Изпържете ги от всички страни, поставете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да си направите сос към кюфтенцата от чесън, кисело мляко, копър, зехтин и орехи. В такъв случай, не слагайте чесън в "каймата".
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Кюфтета от тиквички с бекон и чеснов сос
- Кюфтета от тиквички и моркови с копър
- Спаначени кюфтета с броколи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Кюфтета от броколи и тиквички
Коментари към Магданозени кюфтета